Ga naar de inhoud
2024 Gouda I Bockenbergstraat

Nieuwbouw

16 tweekamerwoningen bestemd voor duurzame starters met lokale binding

Verhuur woningen

De woningen zijn inmiddels verhuurd. U kunt niet meer reageren.

De woningen zijn bestemd voor huishoudens van 1 tot 2 personen die een duurzame leefstijl omarmen. Een starter is een persoon die voor verhuizing niet zelfstandig woonde en na verhuizing hoofdbewoner van een woning is, waarbij de inschrijvers bij inschrijving de leeftijd hebben van 23 t/m 27 jaar. Daarnaast krijgen starters met lokale binding voorrang op de woningen. De woningen worden aangeboden met een tijdelijk huurcontract. Het verhuurproces van de woningen via MijnDak is 11 februari 2024 afgerond. Toekomstige huurders konden via deze video kijken of zij de juiste huurder zijn voor één van deze woningen.

Deze woningen worden aangeboden met een zogenoemd jongerencontract. Dit is een tijdelijk huurcontract van maximaal 5 jaar, met de mogelijkheid met 2 jaar te verlengen. De inschrijving op MijnDak, regio Midden Holland, blijft behouden om na afloop van de huurovereenkomst in aanmerking te komen voor andere woonruimte. De huurder heeft geen recht op vervangende woonruimte en/of tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten. 

Projectinformatie

Woonpartners Midden-Holland werkt samen met de Gemeente Gouda hard om meer huurwoningen toe te voegen in Gouda. Op het leegstaande terrein aan de Bockenbergstraat in de wijk Korte Akkeren is in de jaren 90 een blok van 15 huurwoningen gesloopt en is er tijdelijk een grasveld aangelegd. De grond is eigendom van Woonpartners en heeft een woonbestemming. Met de noodzaak om meer woningen te bouwen, er zijn ruim 7.000 woningzoekenden in Gouda, heeft dat geleid tot een concreet plan van 16 nieuwe woningen op deze plek.

 

Woninginformatie

Dit project wordt met starterswoningen van Startblock ontwikkeld. Het woonblok aan de Bockenbergstraat zal bestaan uit 16 woningen die rug aan rug geplaatst worden. 8 woningen zullen een voordeur hebben aan de straatzijde en de andere 8 woningen zullen een voordeur hebben aan de achterzijde. Elke woning heeft op de begane grond een eetkamer met keuken en een bergingsruimte onder de trap. Op de eerste verdieping is een woonkamer en toilet en op de bovenste verdieping een slaapkamer, badkamer en toegang tot een opbergvliering. Ook zal elke woning een eigen externe buitenberging hebben voorzien van elektra. De woningen aan de straatzijde zullen een voortuin hebben omheind met een beukenhaag. De woningen aan de achterzijde hebben een tuin met een beukenhaag als schutting tussen de tuinen.

Heeft u interesse in het woonconcept van Startblock? Op de onderstaande site kunt u meer informatie over de woningen vinden: https://startblock.nl/woningtypes/startblock-roots/

Ben je nieuwsgierig naar de productie en transport van deze woningen, bekijk dan de video.

 

Doelgroep en duurzaamheid

De woningen zijn specifiek bedoeld voor jonge starters. Daarnaast zoekt Woonpartners starters met een duurzame leefstijl die past bij dit bijzondere project. Omdat de woningen circulair en duurzaam verantwoord zijn willen wij dat de huurders er ook duurzaam mee omgaan. Dit vraagt onder andere bijzondere aandacht voor het groen rondom de woning, het gebruik van een fiets en OV in plaats van de auto, afvalscheiding, verantwoord omgaan met water, elektra en de woning in zijn algemeenheid. Ook is aandacht voor je buren en de buurt van groot belang.

 

Planning

Eind 2022 heeft grondonderzoek plaatsgevonden ter voorbereiding van het project. Op woensdag 25 januari 2023 is er een informatiebijeenkomst geweest voor de omwonenden uit de buurt. Begin maart heeft Woonpartners de omgevingsvergunning aangevraagd, welk in juli is afgegeven.

Ter voorbereiding op de bouw is de haag om het grasveld gesnoeid en een deel van het hekwerk tijdelijk los gemaakt voor aanvullend grondonderzoek. Tevens heeft Hanselman namens ons de belendende panden opgenomen.

De duurzame houten huurwoningen worden snel, en kant-en-klaar aangeleverd op het terrein. Hierdoor wordt de overlast van de bouwperiode in de wijk geminimaliseerd. Na het trillingsarm aanbrengen van de heipalen, zal de fundering worden geplaatst en kunnen de woningen in ca. 5 werkdagen in hun geheel worden geplaatst. Zie hiervoor en ook aanvullende informatie onze informatiebrief van 21 augustus 2023.

Op 2 januari is er een brief verstuurd naar de omwonenden van de Bockenbergstraat over de plaatsing van de woningen vanaf 9 januari 2024. Hier vindt u onze informatiebrief

Wilt u verder op de hoogte gehouden worden dan kunt u deze pagina in de gaten houden. Ook kunt u zich inschrijven voor onze Woonpartners Nieuwsbrief die maandelijks per email verstuurd wordt. Aanmelden kan op deze website. De verhuur startte begin februari. We verwachten eind maart 2024 de sleutels van de nieuwe woningen te overhandigen. 

Ben je nieuwe bewoner?

De verhuurinformatie vind je hier.

Details

Aantal woningen 16
Status Verhuurd