Ga naar de inhoud
Zevenhuizen - Van 't Verlaat - middenhuur appartementen

Nieuwbouw

Appartementen

Levensloopbestendige driekamer appartementen met eigen parkeerplaats voor de auto in half verdiepte gebouwde stallingsgarage.

 

Projectinformatie

Woonpartners werkt samen met maatschappelijke partners om betaalbaar wonen in een sociaal goed functionerende omgeving met goede maatschappelijke voorzieningen tot stand te brengen.

In Zevenhuizen hebben we de samenwerking opgezocht met de gemeente Zuidplas en Stichting De Zevenster/zorgorganisatie WelThuis (onderdeel van Fundis). Deze laatst partij is eigenaar van het verouderde zorgcentrum gelegen aan de Leliestraat. Tezamen met ontwikkelaar Synchroon is er sprake van herontwikkeling van het gebied. Op de plek van het huidige sportpark Van ’t Verlaat, de huidige locatie van het zorgcentrum aan de Leliestraat, een speeltuin en een braakliggend terrein nabij de Noordelijke Dwarsweg verrijst de komende jaren een compleet nieuwe woonwijk. In het totale ontwikkelgebied Van ’t Verlaat-Leliestraat worden 359 nieuwe woningen inclusief een woon-zorgcomplex gebouwd.

In de eerste fase van het plan, ontwikkelt Woonpartners tezamen met De Zevenster/ WelThuis een woon-zorgzone. Hier komt een nieuw zorggebouw voor De Zevenster met 84 wooneenheden en aan de overzijde 40 aanleunwoningen plus een appartementencomplex met 20 levensloopbestendige appartementen van Woonpartners. Gezamenlijk is opdracht gegeven aan architectenbureau Rau om drie afzonderlijke gebouwen te ontwerpen, die qua uitstraling -als een soort familie- bij elkaar passen. Op deze manier is er zowel qua kleurstelling als materiaalgebruik een mooie eenheid binnen deze woonzorgzone gewaarborgd.

 

Woninginformatie

Het appartementengebouw heeft een alzijdig gevelbeeld en elk appartement heeft een 'eigen' hoek, waardoor er uitzicht is naar twee windrichtingen. Per bouwlaag zijn vier appartementen gelegen rondom een kern van trappenhuis, lift en hal. Elke woning beschikt over een berging en een eigen stallingsplaats voor de auto in de halfverdiepte kelder. Het groen uit de omgeving loopt glooiend over het dek van de stallingsgarage tot aan de balkons op de begane grond.

Het appartementengebouw sluit aan de zuidzijde aan het speelterrein, aan de westzijde aan groen en water en aan de noordzijde aan de aanleunwoningen van Woonpartners. Aan de overkant van de straat komt het nieuw te bouwen zorgcentrum van De Zevenster.

Deze levensloopbestendige woningen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 80 m2. Het appartement beschikt over een woonkamer met toegang tot het balkon, een open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een inpandige berging. Deze ruime 3-kamer appartementen worden in de categorie middenhuur verhuurd via MijnDak, dus boven de sociale huurgrens. De huurprijs inclusief stallingsgarage past binnen de huurkaders die de gemeente Zuidplas stelt aan deze woningen.

 

Planning

Het nieuwe zorgcentrum van De Zevenster en de woontoren van Woonpartners met 20 middenhuurappartementen worden tegelijkertijd gebouwd door een aannemer uit de regio. De bouw is gestart in november 2023 en naar verwachting zullen de appartementen in het tweede kwartaal 2025 beschikbaar komen voor de nieuwe huurders.

Voor de huurwoningen kunt u zich nog niet inschrijven. Drie tot zes maanden voordat de woningen klaar zijn, starten wij met het adverteren op MijnDak (de nieuwe naam van Woningnet). Huurders in de gemeente Zuidplas, die een sociale huurwoning achterlaten, hebben voorrang op deze woningen. Geïnteresseerd? Houd deze webpagina in de gaten, dan blijft u op de hoogte van het vervolg.

 

 

Details

Aantal woningen 20
Status In uitvoering