Ga naar de inhoud

Een mijlpaal is bereikt in de bouw van het project Westergouwe Natuurzicht van Woonpartners Midden-Holland. Vandaag is met trots aangekondigd dat het hoogste punt is bereikt in de bouw van 46 sociale huurwoningen.

Westergouwe is een ambitieus woongebied gelegen in de groene omgeving van Gouda, waar natuur en wonen perfect samenkomen. De natuurinclusieve wijk omvat een mix van duurzame en energiezuinige woningen die ontworpen zijn met oog voor detail en kwaliteit. Het woningaanbod in de wijk bestaat uit diverse prijssegmenten, zowel koop, sociale huur als vrije sector huur.

In fase 3 van de wijk realiseert aannemer Trebbe in opdracht van Woonpartners Midden-Holland het appartementengebouw Natuurzicht. Het complex bestaat uit 45 driekamer woningen en één tweekamer woning naar het ontwerp van SVP architecten.

De woningen zijn duurzaam en zijn gasloos met 3 zonnepanelen voor elke woning. Ze worden verwarmd door een WKO-installatie.  Deze installatie verwarmt en koelt het gebouw middels bodemenergie.

Het behalen van het hoogste punt van de zevenlaagse woontoren markeert een belangrijke fase in de realisatie van Westergouwe Natuurzicht. De bouwvakkers worden door Woonpartners getrakteerd op een warme lunch om dit moment te vieren. "Wij zijn ontzettend trots op het bereiken van deze mijlpaal," zegt directeur bestuurder Diederik Hommes van Woonpartners Midden-Holland. "Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe we streven naar kwaliteit, duurzaamheid en innovatie in al onze projecten. We kijken ernaar uit om Westergouwe Natuurzicht te zien groeien tot een inspirerende en levendige woongemeenschap."

De komende maanden zal er hard worden gewerkt aan de verdere afwerking van de woningen en de omliggende voorzieningen. De verwachting is dat Westergouwe Natuurzicht medio december 2024 haar deuren zal openen voor de eerste bewoners.