Ga naar de inhoud

Nieuwbouw

Twee- en driekamer appartementen

Projectinformatie

In woonwijk Westergouwe in Gouda gaat niet alleen de bouw, maar ook de verdere ontwikkeling gestaag door, ook in deelplan 3. Hierbij is de grond aangekocht voor het realiseren van een appartementengebouw dat langs de N207 en half in het water is gelegen.

Het appartementen gebouw is makkelijk te bereiken vanaf de Van Dijckesingel, dat de levensaders van Westergouwe is. Parkeren is voorzien in het openbaar gebied, met een parkeerplaats naast het gebouw. De wijk is autoluw opgezet, waardoor er meer ruimte over is voor natuurinclusieve wijken: veel groen en diervriendelijk opgezet. Het appartementengebouw ligt aan een groene wandelroute langs het water, met op loopafstand een centrale plek om te spelen, ontmoeten en te verblijven.

  

Woninginformatie

De appartementen zijn ruim van opzet, en bieden uitzicht op de omgeving, waaronder de Broekpolder, de plas ‘t Weegje en natuurlijk Gouda (met Westergouwe). In totaal worden 46 sociale huurappartementen gebouwd, verdeeld over 7 woonlagen. Het zijn 45 driekamer woningen van circa 69 m² groot en één tweekamer appartement met een woonoppervlakte van 58 m².
Elk appartement is uitgerust met extra grote berging in de woning en een eigen balkon. Op de begane grond is een gemeenschappelijke fietsenstalling. De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door een WKO installatie.

 

Planning

In november 2022 is de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend tussen de gemeente Gouda en Woonpartners. Eind april 2023 is de overeenkomst met aannemer Trebbe getekend. Nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk was, is de bouw in juni 2023 gestart

De ingebruikname van de appartementen zal medio december 2024 plaatsvinden. Voor de huurwoningen kunt u zich nog niet inschrijven. Drie tot zes maanden voordat de woningen klaar zijn, starten wij met het adverteren op MijnDak (de nieuwe naam van Woningnet). Geïnteresseerd? Houd deze webpagina in de gaten, dan blijft u op de hoogte van het vervolg.

 

Impressie van boven

Met een drone hebben wij mooie beelden kunnen maken toen de bouw van Natuurzicht net van start was.
Klik hier om het te bekijken.

 

 

Details

Aantal woningen 46
Status In uitvoering