Ga naar de inhoud
Park Triangel | Parkrijk I

Nieuwbouw

Appartementen

30 sociale huurappartementen verdeeld over 2 woongebouwen

Verhuur 

Tot en met 24 maart was het mogelijk om in te schrijven op Mijn Dak voor deze woningen. De verhuurinformatie vindt u hier. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd; u kunt zich niet meer inschrijven.

Projectinformatie

In vervolg op eerdere fasen in de wijk Triangel, waar Woonpartners o.a. de projecten Stationspark (2020) en Parkhoven (2021) heeft gerealiseerd, is nu het 1e project in deelplan Parkrijk bijna klaar voor oplevering in mei 2024.

Parkrijk is een woongebied dat tussen de Zuidelijke Rondweg en het centrale park ligt. Scholen, opvang en het station Triangel zijn op loopstand te bereiken. Parkrijk ontleent zijn bijzondere karakter vanwege de royale groene gebogen straten en de autovrije groene zone die het centrale Park en deelplan Parkweide met elkaar verbindt. In dit deelplan wordt voorzien in woningen van alle prijssegmenten, zowel koop, sociale huur als vrije sector huur. In de eerste fase van Parkrijk is de bouw reeds gestart (met koopwoningen). Voor meer informatie over de Triangel en dit deelgebied Parkrijk: www.nieuwbouw-parktriangel.nl

Het project bestaat uit twee bouwblokken die gespiegeld zijn ten opzichte van elkaar: twee rijen van 12 eengezinswoningen (middenhuur BPD Woningfonds) met op de kop de appartementengebouwen van Woonpartners. Het beeldkwaliteitsplan van Parkrijk schrijft de stijl van de Engelse Landhuisarchitectuur voor. Deze architectuur is gebaseerd op de cottagestijl en daarmee sluit Parkrijk aan op de rest van de woningen in Park Triangel. In de Engelse Landhuisarchitectuur is veel differentiatie te vinden in vorm, detail en materialisering. De woningen worden ontworpen als samengestelde landhuizen met variërende kappen. Dit is goed terug te zien in het ontwerp van de appartementengebouwen van Woonpartners. Het ontwerp en de artist impressies zijn van de hand van Architectenbureau Van Maanen.

Deze twee appartementencomplexen krijgen een ligging aan de Zuidelijke Rondweg en zijn in samenwerking met BPD ontwikkeld.

 

Woninginformatie

In elk complex bevinden zich 15 sociale huurappartementen en een liftinstallatie. Op de begane grond bevinden zich 3 appartementen, en op de 1e, 2e en 3e verdieping 4 appartementen per woonlaag. Er zijn vier typen verdeeld over 5 tweekamer woningen met een gebruiksoppervlakte tussen de 44-50 m2 en 10 driekamer woningen tussen de 58-64 m2 groot.

Tien driekamerwoningen krijgen een eigen berging in de onderbouw en de overige tweekamerwoningen maken gebruik van de gemeenschappelijke fietsenberging op het buitenterrein. Uiteraard worden de woningen duurzaam gebouwd, voldoen aan de BENG-normen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en zijn voorzien van bodemwarmte, individuele warmtepomp en WTW (WarmteTerugWin installatie).

 

Planning

Het bestemmingsplan voor Parkrijk is vastgesteld en de omgevingsvergunning is verleend. De bronnen voor de verwarming van het project zijn in oktober 2022 geslagen en het heien is gestart in januari 2023. Op 16 juni jl. werd een klein feestje gevierd waarbij wethouder Albert Kerssies van de gemeente Waddinxveen de eerste steen heeft gelegd bij een van de 24 middenhuur eengezinswoningen van BPD Woningfonds. Op 21 september 2023 werd stil gestaan bij het hoogste punt. Het regende pijpenstelen, maar de bouwvakkers waardeerde warme lunch des te meer. Uitvoerder Christian Nederend van aannemer Waal was blij met hoe het project liep. “Nu de middenhuur eengezinswoningen bijna klaar zijn, kunnen we onze volle aandacht richten op de 30 sociale huurwoningen van Woonpartners Midden-Holland. Het ontwerp kent vele details in de gevel. Binnenkort zal al dat moois te zien zijn als we de steiger laten zakken” aldus de uitvoerder. 

De verhuurprocedure is in maart 2024 gestart. Inmiddels zijn voor alle appartementen huurders gevonden. De oplevering van de 30 sociale huur appartementen van Woonpartners wordt in mei 2024 verwacht. 

 

Gebruikershandleiding

Bijgaand vindt u alle informatie over de nieuwe woning. 

Details

Aantal woningen 30
Status Verhuurd