Ga naar de inhoud

Regionale afspraken woningbouwcorporaties stimuleren aanbouw woningen

Woonpartners Midden-Holland draagt woningbouwproject Swanladriehoek met 60 sociale huurwoningen in Zevenhuizen over aan Stedelink uit Zoetermeer. Voorwaarden en afspraken blijven gelden als voorheen. Een impuls voor de woningbouw in de regio.

Stedelink wil zijn focus meer leggen op gemeente Zuidplas en was graag dit jaar gestart met de bouw van nieuwe woningen in Zuidplas. Stedelink had nog geen project. Woonpartners heeft vier projecten in de gemeente Zuidplas, waarvan de bouw of al gestart is of binnenkort zal starten. Nu Stedelink de Swanladriehoek overneemt, zijn dat er nog drie. Het project Swanladriehoek behoudt dezelfde voorwaarden en planning. Woonpartners beschikt zo over meer financiële ruimte om woningbouwprojecten die nog op de planning staan te realiseren.

Marion Timmermans, directeur-bestuurder Stedelink: “Stedelink is een nieuwe woningcorporatie, onder andere actief in Zuidplas. Door het overnemen van het project Swanladriehoek kunnen we snel 60 extra huurwoningen in Midden-Holland realiseren. Het is een prachtig project waar onze huurders straks comfortabel kunnen wonen.”

Regionale opgave

“Zoals wij al een tijdje aangeven, hebben we met gemeenten en woningbouwcorporaties een regionale opgave”, aldus Diederik Hommes, directeur-bestuurder Woonpartners Midden Holland, “We willen het beschikbare geld voor investeringen zo effectief mogelijk inzetten. Door snel schakelen van de gemeente Zuidplas konden we deze overdracht uitvoeren. Een mooi voorbeeld van samenwerking in de regio waardoor we zoveel en zo snel mogelijk woningen realiseren voor de mensen op de wachtlijst.”

Swanladriehoek project

Voor huurders die een woning zoeken in de sociale huur is er te weinig aanbod in Zuidplas. Gemeente Zuidplas, ontwikkelaar Synchroon, Knaap Bouwbedrijf en Stedelink gaan daarom samen het nieuwbouwproject Swanladriehoek realiseren. Het woningaanbod in Swanladriehoek is divers; een mix van woningen van vrijstaand tot geschakelde koopwoningen en betaalbare koop- en huurappartementen. De bouw van de 60 twee- en driekamerappartementen in de sociale huur start naar verwachting begin juli 2024. De woningen zijn gereed in het tweede kwartaal van 2026.