Ga naar de inhoud

De turnkey-, ontwerp-realisatie- en de koopovereenkomst voor het nieuwbouwproject fase 3 van De Jonge Veenen werd donderdag 30 mei 2024 getekend door Diederik Hommes namens Woonpartners Midden-Holland, de heer de Vos namens de verkopende partij VOSPlan Vastgoedontwikkeling B.V. en de heer Batenburg namens Batenburg Bouw & Ontwikkeling. Laatstgenoemde partijen zijn vennoten van De Jonge Veenen B.V. Het groene project De Jonge Veenen III voegt 29 sociale huurappartementen en meer duurzaamheid toe aan Moerkapelle.

 

Vosplan en Batenburg realiseren in fase 3 en 4 circa 150 koop- en huurwoningen en een uitbreiding van de huidige school in ‘Parkzijde’. Voor Woonpartners Midden-Holland realiseren zij een appartementengebouw met 29 driekamerwoningen gelegen in het groene deel van het gebied en in en aan het water.

 

Duurzaamheid

De Jonge Veenen heeft altijd vooraan gelopen als het ging om duurzame oplossingen. Het ontwerp is van Toba Architecten. Bureau Imoss vulde het stedenbouwkundig plan klimaatadaptief en natuurinclusief in. Meer groen en water om het huis leveren meer koelte op voor een prettiger woonklimaat. De woningen zijn zeer energiezuinig. Bouwfase 3 bestaat uit minder woningen en meer ruimte voor de natuur. Het plangebied is daardoor zeer kindvriendelijk.

 

Woninginformatie

De 29 sociale huurappartementen zijn gelegen in een unieke natuurinclusieve parkachtige omgeving. De begane grond heeft  5 woningen met een ruim terras aan het water. De driekamerwoningen beslaan circa 70m2 GBO en beschikken over een balkon of (dak-) terras. Alle appartementen hebben een eigen berging op de begane grond. De woningen worden voorzien van bodemwarmte, individuele warmtepomp en een WTW (WarmteTerugWin)-installatie. Diederik Hommes, directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland: “Wij zijn blij weer betaalbare huurwoningen te realiseren voor de gemeente Zuidplas. De woonomgeving is comfortabel en met zorg en aandacht ingericht voor onze toekomstige bewoners. Ook bouwen we toekomstgericht door bij deze woningen zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan”.

 

Planning

De bouw van de nieuwe wijk De Jonge Veenen in Moerkapelle startte in 2014. Anno nu is de wijk nog volop in ontwikkeling. In fase 1 en 2 zijn 372 woningen gebouwd. Van dit aantal bezit Woonpartners 45 eengezinswoningen in fase 1 en 19 eengezinswoningen in fase 2. De bouw van het appartementencomplex start in juli 2024.