Ga naar de inhoud

Van 7 tot 11 februari konden kandidaten reageren op de woningadvertentie van de 16 starterswoningen in de Bockenbergstraat in Gouda. In totaal hebben 699 kandidaten gereageerd. 

De kant-en-klare houten woningen van Startblock zijn gelegen in de wijk De Korte Akkeren in Gouda en zijn specifiek bedoeld voor de jonge starter, tussen de 23 en 27 jaar oud, inwoner van Gouda en die duurzaamheid belangrijk vindt. ​​ De woningen worden verhuurd met een jongerencontract; dit is een tijdelijk huurcontract voor de duur van maximaal 5 jaar.

De medewerkers van het team Verhuur van Woonpartners hebben de eerste 55 (reserve)kandidaten per mail een aanbieding ontvangen om documenten aan te leveren. De kandidaten die voldoen aan de gestelde voorwaarden ontvangen een uitnodiging voor een intakegesprek in de week van 26 februari, waarin men meer informatie ontvangt over het project en de verdere toewijzingsprocedure.

We hopen de sleutels van de woningen eind maart 2024 te kunnen overhandigen aan de huurders.

De kandidaten die lager op de lijst staan of niet aan de voorwaarden voldoen, krijgen ter zijner tijd een reactie van Woonpartners.