Ga naar de inhoud

Op 23 juni jl. sloeg Trebbe, in opdracht van Woonpartners Midden-Holland, de eerste paal voor appartementencomplex Natuurzicht in Gouda. Dit nieuwe appartementencomplex biedt plaats aan 46 appartementen die bestemd zijn voor de sociale huur. Met de realisatie van Natuurzicht, geven Woonpartners Midden-Holland en Trebbe invulling aan de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame woningen.

Directeur-bestuurder Merlien Welzijn van Woonpartners Midden-Holland: “Niet alleen een eerste paal, maar weer een mijlpaal. Met dit project voegen we weer veel woningen toe in het sociale segment. Daar is in deze regio behoefte aan en die behoefte vullen wij graag in. Ook deze appartementen zullen een bijdrage leveren aan het woongeluk van veel mensen die er kunnen wonen.”

Natuurzicht in Westergouwe

De 46 appartementen, bestemd voor de sociale huur, worden gerealiseerd in Westergouwe in Gouda. Dit is een jonge woonwijk, gelegen aan de westelijke rand van Gouda, met volop ruimte voor groen en ontmoeting. Natuurzicht biedt plaats aan 45 driekamerappartementen, met een gemiddeld vloeroppervlak van 69 m2 en één tweekamerappartement met een vloeroppervlak van 58 m2. Iedere woning heeft een eigen berging en een eigen balkon. Het appartementencomplex is ook voorzien van een gemeenschappelijke fietsenstalling, scootmobielruimte en een ruime entree.

Goed ingepast in de omgeving en duurzaam

Natuurzicht wordt gerealiseerd naar een ontwerp van SVP architecten. Het ontwerp heeft rijke accenten en mooie metselwerkverbanden. Iedere gevel is voorzien van een accent met een verwijzing naar de plaats, waar vanuit die zijde van het gebouw wordt uitgekeken. Ook is de entree aangezet met een extra accent in de gevel. Het gebouw wordt gerealiseerd met onderhoudsarme materialen en ook de appartementen zijn duurzaam te noemen. Voor de bewoners betekent dit dat zij een hoog wooncomfort met een lagere energielast kennen. De appartementen worden aangesloten op een warmtekoude-opslaginstallatie, hiermee wordt de woning verwarmd, maar deze kan de woningen ook koelen. Westergouwe is een wijk die volop ruimte aan natuurinclusiviteit biedt. Natuurzicht doet haar naam eer aan, er worden verschillende type nestkasten in de gevel van het gebouw verwerkt.

De planning

Met het slaan van de eerste paal, is de bouw officieel gestart. Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “De eerste mijlpaal hebben we bereikt, de eerste paal is geslagen. Ik ben er buitengewoon trots op. Omdat we onze samenwerking met Woonpartners Midden-Holland mogen continueren en we zo vanuit een hele prettige samenwerking samen verder bouwen aan duurzaam en betaalbaar woongeluk. Op naar het hoogste punt.” Naar verwachting beslaat de bouwtijd ruim een jaar. De ingebruikname van de appartementen vindt naar verwachting in het najaar van 2024 plaats. Zie ook deze projectpagina. Meer informatie ook op de Westergouwe website.