Ga naar de inhoud

Vanuit het klimaatakkoord dragen we allemaal een steentje bij om in Nederland over te stappen op duurzame energie. Daarom komt iedere gemeente dit jaar met een plan. Woonpartners neemt deel in de overleggen van meerdere gemeenten.

In het plan van de gemeente Gouda wordt aangegeven welke wijken het eerste van het aardgas af gaan (voor 2050) en wat de planning is voor de rest van de periode. De gemeente Gouda wil in 2040 aardgasvrij en CO2-neutraal zijn. De periode 2019-2022 staat in het teken van het vaststellen van uitgangspunten en het maken van afspraken over waar we beginnen en met welke oplossingen.

Bewonersenquête
Begin december 2020 zijn er binnen de gemeente Gouda verkenningsbuurten aangewezen. Deze buurten zijn volgens de gemeente technisch het meeste geschikt om in 2030 de overstap te maken naar aardgasvrij. In deze buurten gaat de gemeente de komende maanden onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om aardgasvrij te worden. Daarnaast hebben alle bewoners van de verkenningsbuurten begin februari een brief gekregen met een oproep om de enquête in te vullen en om hun wensen en vragen kenbaar te maken. 

 

Woont u in één van de verkenningsbuurten?
Dan kunt u de enquête invullen op de website www.gouda.nl/onderzoeken. U kunt deze ook vinden via de app 'Gouda denkt mee'.

 

Wat zijn de verkenningsbuurten?

  • Plaswijck
  • Slagenbuurt + oud Achterwillens
  • Kort Haarlem + Kadenbuurt
  • Sportbuurt + Molenbuurt
  • Bedrijventerrein Gouwespoor

Woont u niet in een van deze buurten maar u wilt meer weten over dit onderwerp, kijk dan ook op de website: https://maakgoudaduurzaam.nl/