Ga naar de inhoud

Huurt u een sociale huurwoning en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. We leggen u graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt. Handig om te weten: als u aan de volwaarden voldoet, krijgt u vanzelf de huurverlaging. U hoeft zelf niets te doen.


Eenmalige huurverlaging 2021

In 2021 geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager Inkomen. Deze wet betekent dat huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen.


Geen bericht ontvangen?

Denkt u dat u aan alle voorwaarden voldoet, maar krijgt u in maart geen bericht van ons? Dan kan het zijn dat uw netto huur lager is dan in de voorwaarden staat en/of uw (gezamenlijk) inkomen van 2019 volgens de Belastingdienst niet voldoet. Wat nu als uw (gezamenlijk) inkomen vanaf 2020 is gedaald? Misschien komt u dan toch in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen.


Handig om te weten

  • Is uw netto huur lager dan €633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.
  • Deze eenmalige huurverlaging geldt alleen voor huurders in een sociale huurwoning (niet voor vrije sector).
  • Wij horen van de Belastingdienst alleen of uw (gezamenlijk) inkomen van 2019 aan de voorwaarden voldoet en met hoeveel personen u in huis woont.