Ga naar de inhoud

Alle huurders van Woonpartners ontvangen komende weken een brief met een aankondiging van de huurverhoging. Vanwege de coronacrisis hebben we, in overleg met de huurderskoepel HRHM, besloten de huurverhoging gemiddeld 1% lager vast te stellen. We blijven hiermee onder de wettelijk toegestane verhoging.


Aankondiging per brief

De huurders ontvangen voor 1 mei 2020 een brief met de aankondiging van de huurverhoging. In deze brief lezen ze terug wat de verhoging voor hen persoonlijk betekent. Het exacte percentage van de verhoging is bepaald op basis van de huidige huurprijs in verhouding tot de maximale huur die wij voor de woning mogen vragen.

 

Coronacrisis

Helaas hebben we allemaal de maken met de gevolgen van het coronavirus. Hierdoor kunnen ook betalingsproblemen bij huurders ontstaan. Dat is natuurlijk heel vervelend. Met deze huurders gaan we in overleg om te kijken welke mogelijkheden er zijn. 

 

Geen inkomensafhankelijke huurverhoging

Net als voorgaande jaren maken wij geen gebruik van een inkomensafhankelijke huurverhoging.

 

Andere aandachtspunten
•We zetten in deze tijden niemand uit op basis van huurschuld conform afspraken met Aedes
•In seniorencomplexen zijn extra activiteiten geweest om de eenzaamheid te verlichten.
•Onze huismeesters blijven in de wijk actief. Als luisterend oor maar ook signalerend; signalen worden opgepakt en waar nodig doorverwezen.
•In deze tijden betalen wij onze leveranciers binnen 14 dagen. Zodat ook zij hun rekeningen en lonen kunnen blijven betalen.
•De bouw is een belangrijke aanjager van de economie. Daarom blijven we nieuwe woningen bouwen. Goed voor onze (nieuwe) huurders, goed voor de medewerkers in de bouw en goed voor onze economie.