Ga naar de inhoud
2023 Gouda I Gouwe Kanaalzone

Nieuwbouw

Twee appartementencomplexen met in totaal 67 sociale huurappartementen

 

Verhuur woningen

Reactietermijn is gesloten! U kunt niet meer reageren via Woningnet.
De 38 appartementen in woontoren De Gouwe bestaan uit 3-kamerwoningen en één 2-kamerappartement met een netto huurprijs tussen € 647,19 en € 808,06. De woningen worden met verschillende huurprijzen, oppervlakte en toewijzingsvoorwaarden aangeboden. In de advertentie is alle informatie terug te vinden met o.a. het verhuurinformatieboekje, woningplattegronden en huurprijzenlijst met de toewijzingsvoorwaarden.

 

Projectinformatie

Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen aan een appartementencomplex met 67 sociale huurappartementen met de bijbehorende voorzieningen. Mozaïek Wonen neemt 29 appartementen af en Woonpartners Midden-Holland 38 appartementen.

De locatie is op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, ook wel Gunningmavo genoemd. Deze is gelegen op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg te Gouda.

De nieuwbouw op deze locatie wordt beeldbepalend voor de zuidelijke toegang van het centrum van Gouda en de hier gelegen wijk Korte Akkeren. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”.

 

'De Gouwe' en 'De IJssel'

De hoge toren op de hoek met de Rotterdamseweg is van Woonpartners Midden-Holland en is 'De Gouwe' gedoopt. Het lage gebouw dat qua architectuur meer de verbinding zoekt met de naastgelegen wijk Korte Akkeren is van Mozaïek Wonen en gaat 'De IJssel' heten. De namen verwijzen naar de twee grote rivieren die dichtbij deze locatie stromen.

 

Woninginformatie

Het appartementencomplex De Gouwe bestaat uit 10 woonlagen met 1 2-kamerappartement en 37 3-kamerappartementen en twee liftinstallaties. Op de begane grond zijn behalve de individuele bergingen ook 2 appartementen met buitenruimte gesitueerd: één tweekamerappartement van circa 61m2 groot en één driekamerappartement van circa 86 m2 GBO. Op elk van de 9 verdiepingen bevinden zich 4 3-kamerappartementen met balkon ter grootte van circa 71m2. Vanaf diverse hoogtes is er een prachtig uitzicht over de polder of over de wijk Korte Akkeren.

De appartementen worden volgens de huidige standaard energiezuinig en gasloos gebouwd. 

 

Planning

De gemeente heeft het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld in juni 2020. Op 15 december 2020 hebben Mozaïek Wonen en Woonpartners MH de realisatieovereenkomst getekend met aannemer Trebbe. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend door de gemeente en zijn de heiwerkzaamheden begin december 2021 gestart. Op 7 maart 2022 is er een tijdcapsule ingegraven ter gelegenheid van de feestelijke bijeenkomst van de werkzaamheden. Op 16 februari 2023 is samen met de bouwvakkers het hoogste punt gevierd. 

De huurders hebben begin oktober 2023 de sleutel van hun appartement ontvangen. 

Details

Aantal woningen 38
Status Verhuurd