Ga naar de inhoud
Tips voor huur opzeggen

Stappenplan huuropzegging

1

Opzegtermijn en voorwaarden

De opzegtermijn voor huurwoningen is één maand. U kunt uw huur elke dag van de maand opzeggen, maar uw laatste huurdag mag niet in een weekend of op een feestdag vallen. U mag ook een langere opzegtermijn aanhouden.

2

Voorinspectie

Na ontvangst van uw huuropzegging maken we zo snel mogelijk een afspraak voor de voorinspectie. U neemt tijdens deze controle samen met ons de woning door en spreekt u af hoe u de woning achterlaat. Deze afspraken leggen we gezamenlijk vast. U krijgt een kopie van de afspraken en heeft tot de eindinspectie de tijd om eventuele gebreken te verhelpen en zelf aangebrachte voorzieningen te verwijderen. Tijdens dit bezoek kunt u ook de mogelijkheid tot overname van goederen bespreken. Deze voorinspectie vindt plaats op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en duurt ongeveer een uur. Bij de voorinspectie is vanuit Woonpartners Midden-Holland een aannemer aanwezig om de technische staat van de woning te beoordelen.

3

Bezichtiging

Heeft u uw huur opgezegd? Dan bieden wij de woning meestal direct opnieuw te huur aan. Dit betekent dat geïnteresseerde woningzoekenden de woning kunnen bezichtigen. De eerste kandidaat maakt met u een afspraak om de woning te bezichtigen. 

4

Overname goederen

Als wij een nieuwe huurder hebben gevonden voordat u de woning verlaat, bestaat de mogelijkheid om zaken aan de nieuwe huurder over te dragen. Dit kan gaan over zelf aangebrachte voorzieningen, zoals een keuken of een parket- of laminaatvloer. Ook roerende goederen (bijvoorbeeld meubels of de gordijnen) kan de nieuwe huurder overnemen. Onze medewerker beoordeelt bij de voorinspectie of overname van goederen mogelijk is. Als dit het geval is, dan kunt u met de kandidaat huurders bespreken of er interesse is voor overname. 

5

Eindinspectie

Op uw laatste huurdag vindt er een eindinspectie plaats. Dit bezoek duurt ongeveer een half uur. Onze medewerker kijkt of u de woning volgens de gemaakte afspraken achterlaat. Als dat zo is, dan kunt u direct de sleutels inleveren en is uw huur beëindigd. Indien er nog gebreken zijn dan kunt u deze alsnog verhelpen. Mogelijk wijzigt de datum huureinde hierdoor en betaalt u een aantal dagen extra huur.

6

Eindafrekening

Nadat u de woning heeft verlaten ontvangt u van ons de eindafrekening. Als u te veel huur heeft betaald of recht heeft op teruggave van een waarborgsom (inclusief rente), dan verrekenen wij dat met de betalingen die u aan Woonpartners Midden-Holland bent verschuldigd. Denk aan openstaande betalingen of herstelkosten.