Terug naar het nieuwsoverzicht

Huurders en vrijwilligers in het zonnetje

28 juni 2019

Woonpartners is erg blij met haar vrijwilligers en haar betrokken huurders. Vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen als er een lamp in het complex verwisseld moet worden of als contactpersoon naar andere bewoners in de flat en omgeving of ze organiseren activiteiten in complexen waar veel 55+ers wonen. Enfin, ze zijn de oren en ogen van Woonpartners. Daarnaast worden bewoners die 40 jaren of langer bij Woonpartners of haar voorgangers huren uitgenodigd voor hun trouwe huurdersschap.

 

Dag van Trouwe en Betrokken Huurder

Ruim 200 genodigden waren op zaterdag 15 juni welkom in het Anne Frank Centrum in Waddinxveen. Zij werden bedankt door Rosemarie Weber, manager Wonen voor hun inzet en hun betrokkenheid. Het was vooral een moment om gezellig met elkaar te praten. Daarnaast kon je meedoen aan een spelletje, er was een demonstratie Linedance en wat lekkers om te eten en te drinken. Het geheel werd begeleid door een muzikaal trio. Onze woonconsulentes waren aanwezig om met de bewoners in gesprek te gaan. Ondanks de lange huurderservaring, is Woonpartners nog steeds benieuwd naar de verbeterpunten om het voor de huurders beter en makkelijker te maken.

 

Vrijwilligers Zuidrandflat

Bijna 40 enthousiaste vrijwilligers -die allemaal al behoorlijk op leeftijd zijn- vierden wij op woensdag 26 juni 2019 de jaarlijkse bijeenkomst waarbij de vrijwilligers niks hoeven te doen. Er werd gestart met koffie met gebak naar keuze. Onder het genot van een hapje en een drankje en een gezellig muziekje gingen zelfs de voetjes van de vloer en werd de sfeer steeds gezelliger. De vrijwilligers kunnen altijd een van onze medewerkers als aanspreekpunt benaderen. Ingrid Koenst stond even stil bij een aantal hoogtepunten en werden alle mensen bedankt voor hun tomeloze inzet. Het 'klusteam' werd genoemd omdat het team in het naastgelegen park mooie voerbakken voor de hertjes hadden gemaakt. Ook voor de bewonersvereniging was er een woord van dank voor het vele dat zij werk verzetten. De sfeer zat er goed in. De huismeesters Ard en Jamal waren ook aanwezig. De vrijwilligers genoten ervan geserveerd te worden door de medewerkers en spraken daar hun waardering voor uit. Rond 17.00 uur was het laatste rondje en gingen Ard, Jamal en Ingrid rond met een presentje en een plant voor iedere vrijwilliger. Al met al een geslaagde middag.

 

In het fotoalbum is een impressie van de Dag van de Betrokken Huurders te bekijken, alsook van de bijeenkomst voor de vrijwilligers van de Zuidrandflat.