Terug naar het nieuwsoverzicht

Vragen over huurbevriezing?

02 april 2019

Wij krijgen de laatste dagen vragen over de mogelijkheid om huurbevriezing aan te vragen. Wellicht heeft u, als huurder daar ook vragen over.

Waar komen de vragen vandaan?

De Woonbond stelt dat op basis van het Sociaal Huurakkoord 300.000 huishoudens in aanmerking komen voor huurbevriezing of -verlaging.

 

Wanneer wordt de wetswijziging geregeld?

Een aantal afspraken uit het Sociaal Huurakkoord vergt echter een wetswijziging, die niet voor 1 mei 2019 is geregeld. Dat geldt ook voor de regeling voor tijdelijke huurbevriezing/-verlaging. Omdat het sociaal huurakkoord nog niet bij wet is vastgelegd en daardoor onduidelijk is wat er in de toekomst gaat gebeuren, past Woonpartners-MH de huurbevriezing dit jaar niet toe.  

 

Wat is afgesproken in het sociaal huurakkoord?

De Woonbond en Aedes sloten in december 2018 een sociaal huurakkoord.
Zo komen we samen tot een gematigde huurontwikkeling en heeft u als huurder de komende jaren meer zekerheid over de betaalbaarheid van uw woning.

 

Heeft u recht op huurtoeslag?

Huurt u op dit moment een vrije sector woning en zou u qua inkomen in aanmerking komen voor huurtoeslag? Dan kunt u zich wenden tot de gemeente voor woonkostentoeslag en een financiële urgentie met verhuisverplichting.  

 

Waar kan ik meer informatie vinden?

Op de website van Woonpartners kunt u meer informatie vinden over huurtoeslag

 

Vragen?

U kunt altijd tijdens kantoortijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum op 0182-64 64 64. We helpen u graag verder.