Terug naar het nieuwsoverzicht

7 oktober 2017 Dag van het Huren

26 september 2017

Op zaterdag 7 oktober 2017 vindt de derde Dag van het Huren plaats. De Dag van het Huren biedt corporaties een mooie kans om op een laagdrempelige manier veel huurders en buurtbewoners te spreken over het werk van de corporatie. De kracht van de Dag van het Huren is de massa: de sector vraagt op één dag landelijke aandacht voor al het mooie werk van corporaties.  

Woonpartners Midden-Holland doet al vanaf het eerste moment in 2015 mee aan deze landelijke dag. Elke keer proberen we een ander accent van ons werk te benadrukken om zo de veelzijdigheid van het werk en de mogelijkheden voor huurders te vergroten. In 2017 geven we aandacht aan twee projecten: een nieuwbouwproject in Moordrecht en een bruisend seniorencomplex in Gouda.

 

Start verhuur De Brinkhorst in Moordrecht

In de dorpskern Moordrecht van de gemeente Zuidplas realiseert Woonpartners 39 appartementen. Op 23 maart 2017 was de officiele start van de bouw in Moordrecht. Op maandag 9 oktober start de verhuur van de woningen via Woningnet. Tijdens de Dag van het Huren op 7 oktober kunnen alle belangstellenden als eerste kennis nemen van de plattegronden, de huurprijzen en een kijkje nemen in een woning in aanbouw. 

Het  woonblok bestaat uit 4 woonlagen met op de hoek één appartement extra. De breedte van de appartementen is 6,6 meter met een inwendige diepte van 12 meter. De appartementen zijn uitgevoerd als een 3-kamer woning: een woonkamer en 2 slaapkamers. Verder een badkamer, toilet en technische ruimte met wasvoorzieningen. Het gemiddeld aantal m² gebruiksoppervlakte bedraagt  circa 75m². De vijfde woonlaag is het 2 kamerappartement met  circa 61 m². De appartementen op de begane grond hebben een voor-  en achtertuin; in de achtertuin is de bijbehorende berging opgenomen. De appartementen met galerij op de verdiepingen hebben een ruim balkon met een individuele berging in het gebouw op de begane grond.

We heten alle geïnteresseerden welkom op 7 oktober, maar aan het bezoek van de bouwplaats kunnen geen rechten ontleend worden om in aanmerking te komen voor een woning.

 

Bruisende Leckenborch

Wordt uw woning ook te groot, nu de kinderen het huis verlaten of wordt het traplopen ook moeilijker? Door de vergrijzing van de bevolking is de vraag naar 'seniorenwoningen met een plusje' steeds groter. Wellicht bent u nog niet toe aan een seniorenwoning, maar oriënteren kan al wel.

Woonpartners Midden-Holland heeft 1.500 seniorenwoningen in haar bezit. In Gouda zijn er drie complexen: de Zuidrandflat, het Paradijs/De Doelen en de Leckenborch. Dit laatste complex opent op zaterdag 7 oktober haar deuren. De bewoners kunnen gebruik maken van voorzieningen en deelnemen aan allerlei activiteiten die de bewoners zelf initiëren. Onlangs hebben de bewoners in de gemeenschappelijke tuin een jeux-de-boules baan laten aanleggen. Tijdens de Dag van het Huren kunt u een kijkje in een woning nemen, in gesprek gaan met medewerkers en bewoners of deelnemen aan de rondleiding. Voor iedereen staat er een kopje koffie of thee klaar.

 

Beide locaties zijn te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur. Heeft u vragen, neem dan contact tijdens kantooruren op 0182-64 64 64 of kijk op de website.