Park Triangel | Stationspark

Nieuwbouw

Appartementen

In deelgebied Stationspark zijn 54 sociale huurappartementen gebouwd.

 

Projectinformatie

Park Triangel bestaat uit meerdere deelgebieden waaronder Stationspark dat ten noorden van de nieuwe stationshalte 'Waddinxveen Triangel' ligt. Het station heeft een fietsaansluiting onder het spoor door naar het bedrijventerrein Coenecoop. Er stopt een trein die naar Gouda of Alphen aan de Rijn rijdt. Dit is dus de entree van de wijk vanuit de Coenecoop per fiets maar ook per trein. 

Door heel Park Triangel zie je elementen van de Engelse cottagestijl terug. De landelijke stijl past minder goed bij de locatie van project Stationspark naast het station. Dit gebied is stedelijker. Door de aanwezigheid van het spoor, het station en andere bedrijvigheid heeft het gebied iets industrieels. En dat was de inspiratiebron voor de stedenbouwkundige opzet en architectuur. De appartementen zijn in 2018 gebouwd door van Wijnen Stolwijk en zijn ontworpen door SVP Architectuur en Stedenbouw.

 

Woninginformatie

Woonpartners verhuurt 54 sociale appartementen in twee gebouwen. De 2-kamer appartementen zijn bedoeld voor 1 en 2 persoonshuishoudens in de betaalbare huursector. De appartementen op de begane grond (52 ) hebben een kleine tuin en een aantal een eigen externe berging. De appartementen op de verdieping (48 ) hebben een balkon op het westen. De gevels hebben een typische steenstructuur die het gebouw een industrieel uiterlijk geeft.

Alle woningen hebben een vergelijkbare plattegrond. Beide gebouwen hebben een gelijke opbouw. De woningen op adres van Enkelspoor zijn de even huisnummers, de woningen op het adres van Dubbelspoor zijn de oneven huisnummers. Er zijn echter enkele woningen die een afwijkende plattegrond hebben in verband met hun positie bij de trapgang of bij de noodtrap.

 

Planning

De woningen zijn in maart 2020 opgeleverd en inmiddels allemaal verhuurd. Appartementen die in de toekomst beschikbaar komen, worden via WoningNet aangeboden.

 

Oplevering: maart 2020

Details

Aantal woningen 54
Oppervlakte 50m²
Status Verhuurd