Gouwe Kanaalzone

Nieuwbouw

Appartementen

Appartementencomplex met 63 sociale huurappartementen.

 

Projectinformatie

Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen aan een appartementencomplex met 63 sociale huurappartementen met de bijbehorende voorzieningen. Mozaïek Wonen neemt 29 appartementen af en Woonpartners Midden-Holland 34 appartementen.

De locatie is op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, ook wel Gunningmavo genoemd. Deze is gelegen op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg te Gouda.

 

Beeldbepalend

De nieuwbouw op deze locatie wordt beeldbepalend voor de zuidelijke toegang van het centrum van Gouda en de hier gelegen wijk Korte Akkeren. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”.

 

Duurzaam

De 63 appartementen worden volgens de huidige standaard energiezuinig en gasloos gebouwd. Daarnaast werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is één van de antwoorden als het gaat om het verlichten van de druk op automobiliteit en parkeren in de openbare ruimte.

 

Aanvraag omgevingsvergunning

De gemeente heeft het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld in juni 2020. Op dit moment hebben wij nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. De plannen werken wij de komende periode verder uit. De aanvraag van de omgevingsvergunning wordt vervolgens in het eerste kwartaal van 2021 ingediend.


Planning

Naar verwachting start de bouw in het 2e kwartaal van 2021 en zal de oplevering van de appartementen plaatsvinden in medio 2022.

Heeft u interesse in een woning? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte.

 

Details

Aantal woningen 63
Status In voorbereiding