Handige tips & links

Er zijn veel organisaties, instellingen en initiatieven die het leven voor onze huurders een stukje eenvoudiger kunnen maken.

 Veel zult u er al kennen, maar een aantal is nog niet zo bekend. Woonpartners Midden-Holland helpt u graag op weg; op deze pagina vindt u links naar diverse handige (niet commerciële) websites.

Heeft u zelf een suggestie of tip, een link die op deze pagina absoluut niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten.


Huurdersbelangen

De belangen van alle huurders worden behartigd door de huurderskoepel HRHM en de bewonerscommissies. Meer leest u daarover op de pagina bewonersparticipatie.

 

Voor kinderen

De Speelgoedbank Gouda is in het leven geroepen voor gezinnen met een klein budget. Kinderen van 0 tot 12 en hun ouders kunnen vier maal per jaar speelgoed uitzoeken. Op deze manier krijgen ook deze kinderen een eerlijke kans om zich spelenderwijs in hun jonge leven verder te ontwikkelen.
Op ook een eerlijke kans om zich

In en om de woning

Stichting Present helpt mensen met klussen die ze zelf niet meer kunnen. Het gaat daarbij om mensen die niemand kennen die het voor ze kan doen en professionele hulp niet kunnen betalen.
 

Dagelijkse voorzieningen

De Voedselbank is bedoeld voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Hiermee wordt er gestreefd naar een vermindering van armoede en verspilling van voedsel in Nederland. Voor meer informatie over de Voedselbank kunt u voor Gouda terecht op de website Voedselbank Gouda en  voor Waddinxveen bezoekt u hiervoor de website Care for family.
 

Stichting De Kring is een Goudse vrijwilligersorganisatie die praktische hulp verleent aan inwoners van Gouda en omstreken. U kunt denken aan bijvoorbeeld ondersteuning bij

  • het voeren van moeilijke gesprekken (met organisaties zoals jeugdzorg, de gemeente en de school)
  • het invullen van belastingformulieren
  • het schrijven van bezwaarschriften
  • het vinden van advocaten
  • het bemiddelen in geval van schulden
  • het bieden van praktische huishoudelijke hulp in en rondom het huis.
     

Palet Welzijn    biedt een scala aan activiteiten, diensten en ondersteuning aan met name ouderen. In Gouda en omstreken zetten zij zich in om mensen te helpen op eigen kracht mee te doen in de samenleving. U kunt hierbij onder andere denken aan het aanbieden van een maaltijdservice aan huis, maar ook advies aan mantelzorgers. 
 

Rolnu.nl is hoofdzakelijk opgericht om de oudere generatie te helpen. Door hulpmiddelen aan te bieden in de breedste zin van het woord, helpen we u om langer zelfstandig te blijven. Zo kunt u de dingen blijven doen die waardevol voor u zijn. Ons Rolnu.nl product-team selecteert alle producten zorgvuldig  en controleert of ze van goede kwaliteit zijn. Alleen als de producten deze controle hebben doorstaan komen ze in de Rolnu.nl webwinkel terecht.

   HumanPaletActiviteiten

Gouda Bruist organiseert regelmatig bijeenkomsten. De deelnemers komen vaak met leuke initiatieven. Zo is er wekelijks een brei-en haakcafé waar iedereen kennis kan halen of weetjes kan delen. Andere initiatieven zijn:

  • Repair Cafe Gouda: kapotte spulletjes te laten maken door deskundige reparateurs kapotte spulletjes te laten maken door deskundige reparateurs  : : kapotte spulletjes laten maken door deskundige reparateurs; 
  • Zullen we samen ...: door simpele acties iets doen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.  

En het is er ook gezellig.
 

Vier Het Leven is een landelijke organisatie die sociaal culturele arrangementen verzorgt voor ouderen door heel Nederland. Het doel is om mensen middels uitjes naar de film, het theater of een concert te mobiliseren en te verbinden, maar bovenal samen te genieten. ater- en concertbezoeken  film-, theater- en concertbezoeken  verbinden